JokeHeikensTekst

Privacy

Bezoek je mijn site, mail je mij of neem je op een andere manier contact met me op, dan ontvang ik persoonsgegevens van je. Het zijn er misschien niet veel, maar ik bewaar en verwerk die gegevens van je wel. Daarom kun je in deze privacyverklaring lezen waarom dat gebeurt, wat er met je gegevens gebeurt en hoe je ze kunt aanpassen of laten verwijderen.

Het is verplicht deze privacyverklaring in begrijpelijke woorden te schrijven, een eis waar ik  helemaal achter sta. Dat zou voor ieder document moeten gelden, ook voor de kleine lettertjes en de algemene voorwaarden.

Als je jonger bent dan 16 jaar bent, dan heb je toestemming van je ouders of wettelijke voogd nodig om mijn website, producten en diensten te gebruiken.

Welke persoonsgegevens verwerk ik?

Zodra je contact met mij opneemt, verwerk ik wat persoonlijke gegevens. Dat kan zijn doordat je mijn contactformulier invult, mij belt of e-mailt of als je mij inhuurt voor een klus.

Dat betekent dat ik een of meer van de volgende persoonsgegevens van je verwerk:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Andere persoonsgegevens die je mij bijvoorbeeld via e-mail en telefonisch geeft
  • Bankrekeningnummer

Als je mijn website bezoekt, verzamel ik ook informatie van je die niet persoonlijk is, zoals:

  • De naam van de browser die je gebruikt
  • Het besturingssysteem dat je gebruikt
  • De serviceprovider waarmee jij internettoegang hebt

Waarom verwerk ik de persoonsgegevens?

Ik gebruik je persoonsgegevens om contact met je te kunnen onderhouden, bijvoorbeeld om te kunnen bellen of mailen.

Wat doe ik niet met je gegevens?

Ik verkoop je gegevens niet en geef ze niet door aan anderen.

Met welke derde partijen deel ik je persoonsgegevens?

Doorgaans ben ik de enige die toegang heeft tot je gegevens. Alleen als de wet mij daartoe verplicht, kunnen derde partijen toegang hebben tot je gegevens of een deel daarvan. Dat gebeurt ook als dat voor mij noodzakelijk is om mijn bedrijf goed te kunnen uitvoeren.

Het gaat om de volgende ‘derden’:

  • De websitehoster, voor de opslag van gegevens uit contactformulieren
  • Google Analytics, voor de analyse van de gegevens van bezoekers van mijn website.
  • Soms de redactie van een tijdschrift waar ik je voor interview, dat doe ik nooit zonder jou dat te melden. Dit is meestal bedoelt om je een exemplaar van het tijdschrift met jouw verhaal te sturen.

Met deze partijen heb ik verwerkingsovereenkomsten afgesloten.

Wat doe ik met cookies?

Mijn website gebruikt functionele en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

Functionele cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt en deze te kunnen optimaliseren en dat bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen onthouden worden. Analytische cookies verzamelen informatie over het gedrag van bezoekers op een website.

Daarnaast bestaan er nog tracking cookies die het surfgedrag van de bezoeker volgen, die ik niet gebruik. Deze cookies maken het mogelijk om gerichter te kunnen adverteren. Voor deze cookies is een cookieverklaring nodig omdat hiervoor persoonsgegevens worden gebruikt.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Kijk voor meer informatie hierover op veilig internetten.

Bezoekersstatistieken

Hoeveel bezoekers ik heb, houd ik bij met de plugin Visitors Traffic Real Time Statistics. Die houdt alleen bij of je een zoekmachine hebt gebruikt, welke browser je gebruikt en via welke pagina je eventueel bij mij gekomen bent. Meer informatie: https://nl.wordpress.org/plugins/visitors-traffic-real-time-statistics/

Hoe lang bewaar ik je persoonsgegevens?

Ik bewaar je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor ik je gegevens verzamel.

Oftewel:

  • Ben je klant of klant geweest? Dan bewaar ik je persoonsgegevens tot twee jaar na het laatste, noodzakelijke, zakelijke contact.
  • Hebben we om een andere reden zakelijk contact? Dan verwijder ik je persoonsgegevens uiterlijk twee jaar na het laatste contact.

Er is een uitzondering: als ondernemer ben ik wettelijk verplicht mijn administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.

Hoe beveilig ik persoonsgegevens?

Ik neem de bescherming van je (persoonlijke) gegevens serieus en ik tref passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Deze website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor de url (dit is nog onder constructie voor deze website).

Wil je je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

Natuurlijk kun je je persoonsgegevens inzien, corrigeren of (laten) verwijderen. Stuur me een mailtje en ik regel het direct voor je!

Ik reageer uiterlijk binnen vier weken op je verzoek, waarschijnlijk sneller, maar ja, ik ben ook wel eens op vakantie, ik heb het af en toe ontzettend druk of ik ben om andere redenen niet goed bereikbaar.

Heb je een klacht, dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.